V hydroplánu k sanitnímu letounu

Maledivy jsou skutečným ostrovním rájem, a proto ideální pro turisty, kteří ocení letní teploty a krásné pláže. Mnoho malých ostrovů bylo vyvinuto pro cestovní ruch a nabízí turistům klid a ústraní. Ale v případě zdravotních problémů už toto odloučení najednou není žádoucí: Často tyto ostrovy nemají speciální zdravotnická zařízení a možnosti hotelového lékaře jsou značně omezené.

Takové situaci čelil pacient s těžkým nervovým onemocněním, který byl na malém ostrově na severu Malediv. Měl být přemístěn do Švýcarska, aby se ošetřil na speciální klinice a jeho provedením pověřil Centrum letecké záchranné služby.

Hydroplánem do Male

Obvyklá kyvadlová doprava sanitkou nebyla možná, protože jediné větší letiště na Maledivách je v hlavním městě Malé na ostrově Hulhulé. To je důvod, proč jsme našli řešení, které naplnilo zvláštní situaci. Na Maledivách se lidé a zboží přepravují hlavně lodí a hydroplánem. Vzhledem k tomu, že loď byla pro náš projekt příliš pomalá, zorganizovali jsme vhodný hydroplán, který pacienta do Malé dovezl, a byli tak schopni zajistit jeho bezpečný transport.

Z Male do Curychu

Další transport pacienta do Curychu pak byl čistě rutinní: Vzali jsme ho na palubu letecké ambulance Gulfstream G100 na mezinárodním letišti Velana a vzlétli co nejdříve. Během téměř 13 hodin letu se o našeho chráněnce dobře starala lékařská posádka a po přistání na letišti v Curychu byl předán čekající sanitce. Brzy poté pacient dorazil do přijímací nemocnice a jeho terapie mohla začít. Přejeme mu k tomu vše nejlepší!

Kontaktujte nás

Nerozumíte něčemu nebo nám chcete zaslat nezávazný dotaz? Pak nás můžete zkontaktovat každý den nonstop.

Kontaktujte nás