Radiační léčba v San Diegu pro sedmiletého pacienta s rakovinou

I když jim upřímně přejeme zdravý a bezstarostný život: Někdy se děti v mladém věku potýkají s vážnými zdravotními problémy. Tak to bylo i s malou Agátou z Katovic. Sedmiletému dítěti diagnostikovali nádor na mozku a chirurgicky jej odstranili.

Vaši rodiče samozřejmě chtěli udělat vše pro to, aby malému nabídli co nejlepší další léčbu. V tomto případě to znamenalo specializované ozařování, které je nabízeno pouze v několika nemocnicích po celém světě. Rady dětská nemocnice v San Diegu souhlasila s přijetím Agáty, ale náklady na tamní léčbu by byly velmi vysoké - více, než by si rodina mohla dovolit sama.

Agátini rodiče se tím nenechali odradit. Spustili výzvu k dárcovství na internetu a zmobilizovali veřejnost na pomoc malému onkologickému pacientovi. Během velmi krátké doby a za velkého zájmu médií rodina nasbírala dostatek darů na převoz Agáty do San Diega a léčbu v USA.

V centru pozornosti médií

Pro bezpečný přesun Agáty bylo nutné použití letecké záchranky. Zde nás rodina požádala o podporu a my jsme rádi pomohli: Během krátké doby jsme zorganizovali vše pro hladký transport a poskytli sanitní letoun Bombardier Learjet 45 v Katovicích. Moderně vybavený letoun nabízel dostatek prostoru pro lékařský tým i pro Agátinu maminku, která samozřejmě nechtěla opustit našeho malého pacienta.

Zatímco většina sanitních letů zůstala bez povšimnutí široké veřejnosti, tentokrát byla situace jiná: Díky Agatině internetové slávě hlásila z katovického mezinárodního letiště i polská televize. Pomáhali jsme rodině při jednání s médii a ochotně jsme poskytli podrobnosti o nadcházejícím letu.

Nejrychlejší cesta do USA

Zatímco rozhovory stále probíhaly, naši piloti se začali připravovat na vzlet. Tou dobou už byla Agáta dávno v péči leteckého lékaře. Krátce nato mohl Learjet vzlétnout a přes Island a Kanadu se dostal do USA. Po přistání na mezinárodním letišti v San Diegu již na Agátu čekala sanitka, která ji bezpečně odvezla do nemocnice a předala tamním lékařům.

Našemu malému statečnému pacientovi samozřejmě přejeme vše nejlepší do nastávající radioterapie. Je však pravděpodobné, že poté budete potřebovat další léčbu. Rodiče Agáty proto neustále žádají o dary. Pokud byste také chtěli podpořit léčbu Agáty, můžete tak učinit zde.

Kontaktujte nás

Nerozumíte něčemu nebo nám chcete zaslat nezávazný dotaz? Pak nás můžete zkontaktovat každý den nonstop.

Kontaktujte nás