Pro lékařské ošetření do USA

Doba čtení: 4 minut

USA jsou také považovány za zemi (téměř) neomezených možností v medicíně. Různé americké kliniky patří k nejlepším na světě a přitahují pacienty z celého světa. Lékařská turistika v USA je spojena s vysokými náklady na léčbu a cestovními náklady, které je třeba hradit soukromě. Pacient má ale pocit, že je v rukou nejlepších světových specialistů, kteří mají často rady tam, kde jiní zdravotničtí pracovníci nemohou pomoci. Kromě toho se v USA často používají nejmodernější léčebné metody, které dosud nebyly schváleny v jiných zemích nebo dosud nejsou široce dostupné.

New York City

Lékařská turistika v USA: Příprava

Při přípravě na pobyt v nemocnici v USA je třeba vyjasnit různé formality. Nejprve samozřejmě pacient potřebuje místo na požadované klinice. Vzhledem k tomu, že mnoho renomovaných nemocnic v USA je po celém světě velmi žádaných, je vhodné se s nimi včas spojit. Měli  byste také včas ujasnit ubytování doprovodných osob v blízkých hotelech.

V závislosti na zemi původu cestujícího může být pro lékařské ošetření v USA vyžadováno vízum. Pokud je to nutné, měli byste o toto vízum požádat také včas, aby na letišti nebyly žádné potíže, které by v nejhorším případě mohly vést k odepření vstupu.

Cesta do USA

Jediný způsob, jak se bezpečně a pohodlně cestovat do USA, je letadlem. Pokud však pacient již nemůže cestovat bez lékařské pomoci, jsou nutná zvláštní opatření. Přílet sanitního letadla je nejrychlejší a nejbezpečnější možností: Většina pacientů na jednotce intenzivní péče sem může být přepravována také bezpečně a pod dohledem specializovaného letového lékaře. Zdravotnických zařízení v sanitních proudových letadlech odpovídá podmínkám nemocnicích s moderní jednotkou intenzivní péče. Téměř v každém sanitním letadle je prostor pro doprovázející osobu. Větší modely také nabízejí prostor pro několik společníků. V neposlední řadě umožňuje sanitní letadlo individuální plánování letu, včetně volby odletového letiště a času odletu.

Pokud pacient nevyžaduje intenzivní lékařské ošetření, může také cestovat s lékařskou pomocí běžnou linkou. Tato přepravní trasa vyžaduje určitou lhůtu – obvykle 1-2 dny – a je samozřejmě vázána na pravidelné letové řády pravidelných leteckých společností. Pacient cestuje s lékařem nebo zdravotníkem, který je po celém letu po jeho boku. V závislosti na zdravotním stavu pacienta letí buď v business třídě, nebo leží na speciální posteli pro pacienta. Aby se předešlo komplikacím s navazujícími lety a pacient se nezatěžoval namáhavými přepravními procesy, je sanitní doprava v pravidelných letadlech nabízena téměř výhradně na přímých letech.

Nejoblíbenější destinace zdravotnické turistiky ve Spojených státech

Nejlepší nemocnice ve Spojených státech samozřejmě přitahují také nejvíce lékařských turistů. Představujeme vám některé z nejprestižnějších klinik ve Spojených státech.

Massachusetts General Hospital (Boston, Massachusetts)

Massachusetts General Hospital v Bostonu je největší fakultní nemocnicí na Harvardské lékařské fakultě a přinesla 13 nositelů Nobelovy ceny za medicínu. Je to jedna z nejlepších klinik v USA, zejména v oblasti psychiatrie, diabetologie, endokrinologie, ORL a rehabilitace. Americký ministr zahraničí Henry Kissinger, herec John Wayne a zpěvačka Adele byli všichni ošetřeni na úctyhodné bostonské klinice.

Cesta k ošetření v Massachusetts General Hospital – Mass General – obvykle vede přes mezinárodní letiště Boston Logan. Přistávají zde také četné mezinárodní a mezikontinentální lety, na nichž cestují pacienti z celého světa do Bostonu.

Klinika Mayo (Rochester, Minnesota)

Mayo Clinic (Rochester, Minnesota)

Na rozdíl od většiny světově proslulých nemocnic se klinika Mayo nenachází v jedné z hlavních amerických metropolitních oblastí. Nemocnice ve městě Rochester se 100 000 obyvateli je nicméně jednou z nejlepších na světě. Mezi specializace kliniky patří onkologie, diabetologie, endokrinologie, gastroenterologie, nefrologie a urologie. Mezi nejznámější pacienty kliniky patří dalajláma, jordánský král Husajn, boxerská legenda Muhammad Ali a řada bývalých amerických prezidentů.

Cesta do Rochesteru je hlavně přes nedaleké mezinárodní letiště Rochester. V letištním terminálu je dokonce i informační kancelář Mayo Clinic, kde mohou přicházející pacienti najít informace o svém pobytu. Nejbližší velké letiště je mezinárodní letiště Minneapolis-Saint Paul, které je vzdálené necelých 90 minut.

Clevelandská klinika (Cleveland, Ohio)

Renomovaná klinika v Clevelandu původně vznikla ze soukromé lékařské praxe. Nemocnice ve státě Ohio je nyní jednou z nejznámějších nemocnic v USA. Klinika je na světové úrovni zejména v kardiologii, revmatologii a gynekologii, ale Clevelandská klinika se těší vynikající pověsti také v urologii, nefrologii a gastroenterologii. Britský dědic trůnu princ Charles, italský expremiér Silvio Berlusconi a basketbalová superstar LeBron James již kliniku v Clevelandu využili.

Letiště Burke Lakefront, které je velmi blízko centra města, je ideální pro přílet sanitním letadlem. Běžné linky přistávají těsně před na mezinárodním letišti Cleveland Hopkins.

Cedars-Sinai Medical Center (Los Angeles, Kalifornie)

Více než 2 000 lékařů a celkem více než 10 000 zaměstnanců se stará o starosti svých pacientů v Cedars-Sinai Medical Center. Zejména v oblasti kardiologie, gastroenterologie, ortopedie a pulmonologie patří nemocnice v Los Angeles k nejlepším na světě. Nemocnice umístěná v luxusní čtvrti Beverly Hills viděla bezpočet hvězd, kteří hledali léčbu v Cedars-Sinai Medical Center, včetně Franka Sinatry, Elizabeth Taylor, Madonny a Victorii Beckham.

Mezinárodní letiště Los Angeles je hlavní komerční letiště v Los Angeles, a proto vhodné i pro cestu do Cedars-Sinai Medical Center. Kromě toho je letiště Bob Hope v nedalekém Burbanku ideálním cílovým letištěm.

Nemocnice Johns Hopkins (Baltimore, Maryland)

Johns Hopkins Hospital (Baltimore, Maryland)

Když  v roce 1873 zemřel bankéř a obchodník Johns Hopkins, rozhodl, že v Baltimoru by měla být z jeho dědictví postavena nemocnice a univerzita. Asi o 150 let později je nemocnice Johna Hopkinse jednou z nejlepších klinik na světě. 21 let po sobě trumfla v žebříčku všechny hlavní nemocnice ve Spojených státech od roku 1991 do roku 2011. I poté vždy zaujímala místo ve špičkové skupině – zejména v oblastech gastroenterologie, geriatrie, nefrologie, neurologie, psychologie, revmatologie, urologie a oftalmologie. Přidružená dětská klinika patří také k nejlepším na světě.

Mezinárodní pacienti v nemocnici Johns Hopkins Hospital většinou cestují na mezinárodní letiště Baltimore/Washington jižně od Baltimoru. Přistávají zde hlavně soukromé a vnitrostátní lety. Pacienti, kteří chtějí cestovat mezinárodním pravidelným letem, obvykle přistávají na mezinárodním letišti Dulles ve Washingtonu DC.

University of Texas MD Anderson Cancer Center (Houston, Texas)

University of Texas MD Anderson Cancer Center bylo založeno v roce 1941 darem z pozůstalosti bavlníkového magnáta MD Andersona. Je považováno za nejlepší onkologické léčebné centrum v USA a je lídrem ve výzkumu rakoviny a testování nových léčebných metod.

Příjet do Houstonu může být proveden přes dvě letiště: George Bush Intercontinental Airport a William P. Hobby Airport. Obě jsou na okraji Houstonu, nedaleko University of Texas MD Anderson Cancer Center.

Memorial Sloan Kettering Cancer Center (New York City, New York)

Memorial Sloan Kettering Cancer Center se specializuje výhradně na onkologickou léčbu a je jednou z nejlepších klinik v USA v této oblasti. Nachází se v newyorské čtvrti Manhattan a je největší a nejstarší soukromou onkologickou klinikou na světě. O pacienty se každý den stará více než 1 000 lékařů a téměř 4 000 zdravotních sester.

Ti, kteří cestují do New Yorku pravidelným letem, obvykle dorazí na mezinárodní letiště Johna F. Kennedyho nebo Newark International Airport. Letiště Teterboro je zvláště vhodné pro sanitní letadla. Přestože se nachází v New Jersey, je jen 19 kilometrů od centra Manhattanu a umožňuje tak nekomplikovaný transport pacientů do Memorial Sloan Kettering Cancer Center.

Centrum sanitní lety pro ošetření v USA

Zur Behandlung in die USA mit der Ambulanzflug-Zentrale

Pokud byste chtěli nechat provést lékařské ošetření v USA, jsme hned od začátku po vaší straně. Budeme vás podporovat při kontaktování přijímající nemocnice, postaráme se o ubytování vašich příbuzných a v případě potřeby vám také pomůžeme s žádostí o vízum.

Zejména se postaráme o organizaci vašeho sanitního letu. Pokud byste chtěli cestovat letadlem, postaráme se o veškerá opatření s letadlem a zajistíme vám lékařskou letušku. V případě transportu pacienta sanitním proudovým letadlem vám v požadovaném termínu zajistíme vhodné letadlo se specializovanou lékařskou posádkou.

Ať už přijedete letadlem nebo sanitkou: V každém případě máte prospěch z naší služby „z postele do postele“. Pokud si přejete, můžeme vás vyzvednout z vašeho domova nebo nemocnice sanitkou a odvézt vás na letiště. Sanitka na vás budou také čekat na cílovém letišti v USA a odvezou vás přímo do přijímající nemocnice.

Kontaktujte nás

Nerozumíte něčemu nebo nám chcete zaslat nezávazný dotaz? Pak nás můžete zkontaktovat každý den nonstop.

Kontaktujte nás